torsdag 2. oktober 2008

Rytmespill

Her er starten på bildet jeg laget på kurset rytmespill med Tove Stang Karlsen. Hadde funnet fram rester etter et teppe jeg har sydd for flere år siden til min datter + at jeg fant noe rosa som piffet opp litt. Startet med bakgrunsstoff og vatt, så la vi stoffbiter oppå hverandre som vi selv ønsket. Når vi var fornøyd med arbeidet la vi et vannoppløselig materiale over hele bildet, nålet det godt sammen, og frihåndsquiltet. Klippet så ut hjerter, la ny vannoppløselig plast over der jeg hadde klippet ut. Deretter sydde jeg bare noen sømmer oppå hverandre så det ble rutemønster inne i hjertene. Har fått ideen fra noen bilder jeg har sett på NQFs messe og hos Meretes Atelier i Grimstad. Tok så skjærekniven og delte bildet i to. Ny plast og sydde på samme måte her som over hjertene.
Og her er sluttresultatet etter at bildet er vasket. Jeg er godt fornøyd med bildet. Pyntet med noen perler og knapper.
Dette fikk min datter i bursdagsgave og hun ble veldig glad for det. Hun kom med et forslag om at jeg kunne sy et mindre bilde i rosa med grønne detaljer og skjære over bildet vannrett................. tja..........kanskje senere en gang. Det var jo ingen dum ide og det er en utrolig gøy teknikk :-) (Hun fant seg en lang blomsterpinne og hengt bildet på. Pinnen var for lang og hadde plass til et bilde ved siden av! hehe...) Nå henger det i alle fall på veggen hennes og i stolen ligger teppet jeg har sydd tidligere. Bamsen har min datter sydd selv for flere år siden.

5 kommentarer:

Laila L S sa...

Dette så både spennende og morsomt ut. Blir veldig fristet nå. Må visst skaffe meg noe vannoppløslig plast og prøve dette. Må kanskje tvinge meg selv til å gjøre noe av det jeg MÅ gjøre først bare, hihi.
Bestille plasten langt borte så det tar tid før den kommer kan kanskje være en løsning.....

Gunnels blog sa...

Åh så kul du har haft ! Den blev ju jättedin!

lappedesign sa...

hei fant linlen til din side via bloggen min. Måtte ta en titt innom. Rytmespill ble et lekkert veggbilde. Og takk for en en liten forklaring.. dette må prøves en dag.

Simone de Klerk sa...

I love the techniques and colors you used here!

Katrine sa...

Ble kjempefint :)