mandag 21. september 2009

Sykurs i husflidslaget

Lørdag hadde vi sykurs med Martha Roterud hvor vi sydde løpere. Her lærte vi en del om teknikker ved å sette sammen farger og størrelser på stoff bitene. Nesten alle ble ferdig med å sy toppen. Løperen skal vrangsys med naturvatt, quiltes, vaskes i maskin og så i tørke trommel for å få riktig effekt på løperen. Dere skal få se mitt ferdig prosjekt senere. Hun viste oss løpere som hun hadde sydd og disse hadde dusker med perler på også.

Her ser dere løperne,litt uheldig med noen av bildene pga lyset. Det er utrolig hvor forskjellige de kan bli. Hver enkelt løper blir veldig personlig når man setter sammen biter etter eget ønske når det gjelder størrelse, farger osv.

Dette er min løper, her har jeg brukt rester etter et sengeteppe:Brita sin løper:
Edel sin løper:
Berit sin løper:
Torill L E sin løper:
Rita sin løper:
Liv sin løper:
Torild H sin løper:
Ragnhild sin løper:
Inger sin løper:
Bente sin løper:

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hei.Så mange fine løpere.Så flink dere ær.Det var nytt for meg att man skal vaske løperen efter att den er sydd.Jeg bruker å vaske stoffet før jeg syr.Hvis ikke så har det blitt rart efter vask.Noen stoff krymper og noen ikke....Ha en riktig fin Høstdag.Bodil

Kjersti M sa...

Så spennede også så mange forskjellige valg av farger. Ukjent for meg å vaske etterpå. Jeg har sydd av uvaskede stoffer også og det har gått bra. Men kanskje det bare var flaks...

LeKaQuilt sa...

Utrolig hvor forskjellig alle løperene ble. Må ha vært ett morsomt og kreativt kurs :o) Det er alltid hyggelig å treffe andre quiltere på den måten.

tubakk sa...

Så spennende dette ser ut, da. Har hørt om noen som vasker tingene sine etter quilting. Synes det høres litt skummelt ut. Hva om alt blir ødelagt? Spent på å se resultatet hos deg. Ha ei fin uke.

2ne sa...

Hei. Vil bare si at jeg har vasket stoffene mine på forhånd. Litt av vitsen med å vaske løperen etterpå er at man får et boblete utrykk i og med at naturvatten krymper litt. Ingen fare med å vaske det man syr, det har jeg gjordt mange ganger :-)

Mrs Moen sa...

Veldig stilige løpere; ser ut som det har vært et kjekt og effektivt kurs dere har hatt!