mandag 14. februar 2011

Hjerter

Små utsnitt fra hjerteteppet mitt som kommer i neste innlegg :-)

Dette er et crazy quilt hjerte som er sydd som papirsøm,"Vinduene" til knappene ble sydd på et kurs med Annie Eikenes, mange år siden det også. Teknikken heter passpolert hull.

Hjerte oppe til høyre er et hjerte jeg sydde på kurs med Martha Roterud. Kurset het buede linjer og det ble et hjerte til overs. Dette er en rest fra min gardinkappe og egentlig var det lyst stoff rundt så det ble byttet ut med et sort.

Det røde hjertestoffet med sorte små hjerter fikk jeg av min kalendervenn for to år siden og det passet helt perfekt :-)
Hjerter til venstre ble sydd på kurs med Annie Eikenes og er samme teknikk som de små på bildet over, bare litt bredere ramme.

Hjerter til høyre er sydd med velurteknikken til Magda Imregh.
Nede til venstre har jeg bare brukt snorfoten og tynt sort garn og sydd hjerte.

Oppe til høyre ble et hjerte til med bare perler.
Dette hjertet laget jeg første gang jeg prøvde med på forsvinnende plast, som vi hadde som tema i husflidslaget. En spennende teknikk som jeg bruker av og til. Man legger først et lag med forsvinnende plast. Så har jeg tatt et lag med tyll, oppå det danderte jeg tråder og div som et hjerte. Øverst ble det lagt et lag med forsvinnende plast og nålet godt slik at det ikke skulle flytte på seg. Så frihåndsquiltet jeg hjerte. Etterpå vaskes det godt og så har du ferdig resultat.
Så var det kaviar tuben da. Den er jo perfekt og gjør mye ut av seg. Denne teknikken lærte jeg også på kurs med Annie Eikenes. Så neste gang - vask kaviartuben godt - og sett den under symaskina og lek deg :-)
Krympestoff er en spennende teknikk. Man legger først et lag med krympestoff, så et lag med stoff og frihåndsquilter etter ønsket mønster. Jo tettere man quilter, jo mere "bobler". Så tar man et dampstrykejern og damper det godt. "Boblene" kommer til syne og stoffet får en flott effekt.

Hjerteknappen er laget av cernit. Den fikk jeg av min datter for mange år siden og syntes den fortjente en plass på dette teppet :-)
Dette hjertet har jeg fått av en god venninne. Det er sydd på en slags stampe maskin...... Maskina hadde 7 nåler som stampet tråden ned i underlaget, her er det ikke brukt noen tråd.
Happy Valentine :-)

9 kommentarer:

Annemariesquilt sa...

Nyderlig, flott teppe med masse flott historie!! Gratulerer med valentines dagen til deg også ;-)

Lappedamen sa...

Dette teppet ser spennende ut. Så mange flotte hjerter og artige teknikker.

Bente sa...

Så spennande!
Mange artige teknikkar brukt her.
Gleda meg til å sjå heile teppet.
Dette er flott:-)

bodil sa...

Hei.Det ser kjempe fint ut.Nydelig.Skal bli kjekt å se ferdig.Ønsker deg en riktig fin uke videre.Klem fra Bodil.

Lisa sa...

Så mange flotte hjerter! Det passet jo bra på valentinsdagen!
Tusen takk for koselig kommentar i går! :)

Rita sa...

Her var det mange teknikker og flotte hjerter. Nå er jeg så spendt på å se hele teppet :)

Lilian sa...

Så mange flotte detaljer. Og tøffe hjerter!:)

Mokina sa...

linken ligger på ull og tull og rokkenbom sin side....

Jane-Mette sa...

jeg ble virkelig inspirert da jeg så dette flotte innlegget.