mandag 11. april 2011

Moulinègarn

For en tid tilbake var jeg så heldig og få rester av broderitråd fra min tante. Hun har i mange år brodert bilder, duker osv men har gitt seg med broderingen. I ungdomsårene fikk jeg mitt første ordentlige korsstings broderi av henne og hun var villig til å lære bort til min søster og meg. Dette var jo en koselig hobby og det ble da noen korsstings broderier som bilder og duker (noe er uferdig også).

Nå ønsker min datter og lære seg stitchery og da var det kanskje på tide og ta fram broderitråden som har ligget i en pose på syrommet.Det ble kjøpt inn en boks og små plast(greier) til å surre tråden rundt. Se så flott det ble og veldig oversiktlig. Det er min datter som har surret opp alt dette så hun har hatt en stor jobb - jeg hjalp henne med å ta tråden av pappen - og det er kankje derfor høyrearm ikke er særlig snill med meg i dag. Et bra utvalg av broderitråd og starte med dette. Når jeg nå satt sammen med henne og hold henne med selskap under jobbingen - kom jeg på at jeg hadde jo en pose i kjelleren også. Denne posen hadde jeg ikke sett stort i så jeg visste ikke riktig hva som var der.
Og her ser dere noe av det jeg fant - trodde egentlig jobben var gjordt jeg......... Blir nok mer tråd og surre opp for min datter når hun skulle få lyst........
Måtte gå til innkjøp av en ny boks. Det er jo så deilig og få orden i tråden og så mye mindre plass det tar når den er samlet i slike oversiktlige bokser.

11 kommentarer:

Lindas hobbyhjørne sa...

Waw... så mye tråder du hadde liggende :) Jeg lette etter mitt broderi garn her om dag, men jeg fant bare en brøkdel av ditt! Heldig er hun :)
Ha en fin dag :)

Heidi Marie sa...

Oi, så mye!!! Da får a kost sæ! Er det tante K eller tante M? ;)

2ne sa...

Det er nok broderitanteK :-)

Bodil sa...

Takk for koseleg kommentar i bloggen min :) Ser du lagar mykje flott, og så mykje fint broderigarn du har! Det gjer mykje inspirasjon. Ha ein fin kveld :)

Siri sa...

Så mange fine farger! Dette kan det bli mye fint ut av!Go`mandag på Hamar! Klem Siri:-)

Ulla-Bella sa...

Det er virkelig gøy å brodere når man har slik orden i trådene:)

Lisa sa...

Det ble jo skikkelig orden på trådene! Fint og oversiktlig med gjennomsiktig boks.
Ha en god kveld!
Klem

Sissel`s syglede sa...

WOW, det var mye tråd å snurre opp. Utrolig hva man sparer på og som dukker opp igjen. Jeg har mange halvferdige broderier liggende, kanskje jeg skulle ta de frem?? Ble jammenmæ inspirert jeg asså.

Lappedamen sa...

Herlig med orden, skulle ønske jeg hadde like god orden i mine broderitråder. Da er det bare å sette igang med brodering. Lykke til.

Siri @ Strikk og tøys sa...

Her ser det ut til at det er litt av hvert å henge fingrene i :-)

Jeg vil gjerne få takke deg for at du deltar på påskelotteriet på boggen min! Det er ikke veldig lenge til det trekkes nå. Lykke til!

Sølvi's blog sa...

Ser ut som hun har nok av grønfarver å velge i i hvert fall. Lykek til med stitchinga. Så flott at den yngre garde vil lære.