søndag 5. mai 2013

The sewing studio fabric superstore

Før jeg dro på ferie var jeg i kontakt med The sewing studio fabic superstore som ligger i Maitland, Orlando. Jeg surfet litt på nett og var innom "sewing classes" hvor jeg fant ut at de skulle ha møte i "machine embroidery club" når jeg var i nærheten. Jeg sendte en mail til Joyce hvor jeg spurte om det var greit at jeg "joinet" dem hvis jeg skulle få anledning denne dagen. Og det fikk jeg :-))))

Etter å ha snakket med damen bak kassa i butikken fikk jeg en liste og en lapp og ble henvist til "event room" som var i bygget rett bak butikken som dere ser på bildet. Her var det mange hyggelige damer, ca 30-40 stk denne dagen.

Det startet med at Joyce introduserte meg og ønsket meg velkommen og jeg fikk en flott velkomstapplaus :-)
Joyce
Først var det noen "ladies" som holdt foredrag og kom med tips i forhold til maskin brodering. Her fikk jeg mange gode tips og råd. Alt fra tråd - hvilken tråd som passet best i forhold til hvordan den skulle stå under brodering - hva som var best å bruke som undertråd - hvilke nåler osv. En grundig forklaring om mye og for meg nye og ukjente dippedutter som ikke jeg har sett før. Ble anbefalt noen broderi sider også. De forklarte om lace som var brodert på forsvinnende plast. Her fikk jeg tips om at det var lurt å lime og sy sammen bitene før jeg vasket dem - det har ikke jeg gjort..... Fikk gode tips ang. broderrammen som jeg skal prøve ut. Etterpå var det "show and tell" og de hadde mange fine ting å vise frem med og uten broderier. Her er noen bilder - men har en del på video også - kjekt og se litt av foredraget på video - lettere å huske tipsene slik :-)
Joyce og Patti
Joyce work, broderi med angelina.
Flott teppe sydd av baseball t-shorter.


Sue

Vicky
Elizabeth
Terry
En stor TAKK til disse damene som ga meg en uforglemmelig dag. I ettertid har jeg hatt e-mail kontakt med noen av damene og det er ekstra koselig. Er nok mange som driver med maskinbrodering her nede i forhold til hjemme. De har også mange broderiklubber her nede. Denne gruppen hadde flotte navnelapper hvor det var brodert hoop group og en broderiramme. Skulle bare ønske jeg kunne vært med møtet dems i mai - da skulle de ha en flott demonstrasjon på symaskina......... Finnes det egentlig noen broder grupper her i Norge? Er vel en del av dere som har brodermaskiner der ute......

Her står jeg ved kassen og skal betale alle godbitene jeg fant og siden jeg hadde vært med på foredraget og leverte arket jeg fikk så ble det prosenter på salget - det kom jo godt med. En flott og koselig butikk med bra utvalg. Fikk ikke tid til å ta så mange bilder da jeg var mer opptatt av å finne litt av det de hadde snakket om + litt til :-)

De hadde et flott utvalg av brother maskiner i denne butikken så kunne tenkt meg mye lengre tid her......

De øverste tingene på bildet kjøpte jeg i denne butikken. Advanced driver set til symaskinen, hoop screwdriver til broderi rammene, comfort grips til broderirammene - håper dette blir fine hjelpemidler videre ;-) Kjøpte også sewer's aid som er silikon og kan være lurt og ha på tråden man skal brodere med. Under er en liten uttrykker og skjæreplate som brukes ved hullbrodering og gummi underlag som skal være kjekk og bruke i broderi rammen så det må jeg jo prøve.
 

En ny sypreme slider er kjekt å ha siden jeg har sydd i min gamle..... og gleder meg til å prøve ut magic bobbin waschers når jeg frihåndsquilter. Og i hvilken butikk dette ble med hjem fra husker jeg faktisk ikke.......
 

Og jeg er jo ikke alene på ferie. Min kjære kjører Harley Davidson og det ble mange turer innom disse butikkene på tur også - må jo være likevekt........ De har et kjempeutvalg når det gjelder Harley Davidson produkter. De har mye morsomt tilbehør av alle slag - som kan være kjekt å ha tenker jeg. Når du har dresset opp deg selv og sykkelen med utstyr så kan du også få tak i alt til hunden eller babyen. Dette må være et stort marked i USA. Gøy og se i alle fall selv om det er litt galskap med alt dette - som det sikkert er med alt quilteutstyr også...... hehe ;-)

5 kommentarer:

Squirrels do Sew sa...

Vad "avundsjuk" jag blir på dig som får besöka alla dessa fantastiska affärer :-)
Det är jättekul att läsa om din resa och besök i syaffärer.
Detta måste vara nära "himmelriket" för en som syr, hihi

Lotta

Askepott sa...

Så moro å lese om dine opplevelser "over there". Så fint at du deler med oss. Ja, vi er nok mange som etter hvert har investert i brodermaskin, men jeg synes det er vanskelig å få god opplæring, så jeg må innrømme at broderidelen blir lite brukt. Det er synd med tanke på hvor dyr maskinen er og hvor mye fint man kan lage. Mye av det du snakker om vet jeg jo ikke engang hva er eller skal brukes til.... - men jeg følger bloggen din og koser meg. :-)

SyLise sa...

Så masse du har fått sett og vært med på.:-)Det er nok kanskje nokon broderiklubber i norge også, eg er med på 1, vi er 6 damer som møtes og broderer.:-)

LAPPETUSSA sa...

Som du har kost deg på tur;) Og er du som meg, så finnes det ikke så "strenge" grenser for hvor mye en skal handle da en er på ferie..... Du har jo hatt det som plommen i egget, så dette må ha vært "Tones mekka" ?
Gleder meg til å treffe deg og høre deg fortelle.... Ønsker deg ei fin uke:)

Randi Tangen sa...

Så heldig du er og morsomt at du fikk med deg kurs/foredrag:)Takk for at du deler reisa dit:)