tirsdag 16. juli 2013

Utforske dekorsømmer

Er så heldig og ha en super symaskin med mange forskjellige muligheter - men bruker jeg allt - nei...... Kan jeg alt - nei...... Ønsker jeg å lære meg symaskina mi - ja...... Men det tar bare litt tid.

Utrolig mange dekorsømmer å velge mellom.

Bred dekorsøm på smale bånd.Noen som har et tips om hvordan man kan få sydd disse jevn og rett? Maskinen syr sidelengs og løper fram og tilbake og sømmen går for mye ut på en side og så retter jeg litt opp igjen og så for mye ut på en annen side....... Øvelse gjør mester, men noen som har et tips? Merke opp? Hva gjør dere der ute som har slike sømmer på maskina?

Her er de dekorerte båndene som er på gardinene i båten.
 

 Denne sømmen ville hele tiden litt til høyre....

Denne var enklere, men måtte styre og passe godt på hele tiden. Justering er tingen :-P

Denne var ganske grei.

Noen sømmer var ganske enkelt ugreie å sy på smale bånd. Greiere å sy på større stoffbiter ønsker jeg å tro.

3 kommentarer:

fruRa sa...

Tja,- ikke vet jeg, men det finnes jo så mange hjelpemiddel , er der ingen fot som følger med maskinen som kan "styre" stoffet på rett vei ??

Randi Tangen sa...

Jeg har jo lignende maskin og på skrifta blir det helt fint hvis jeg IKKE holder i stoffet... Det er jo litt vanskelig når den syr sidelengs å styre riktig men tror at en bare må la maskina styre sjøl jeg, med små justeringer hvis den forandrer retning.. Vi burde få kurs i maskina vår når vi kjøper så dyr maskin..Jeg har etterlyst kurs i hedmark..

Siri sa...

Tja, her har jeg lite å bidra med! Har kikket litt nedover og dermed fått med meg litt av hva du har gjort tidligere i sommer. Koselige turer! Ve begynner ferien nå. Tre uker til ende. HURRA! God sommer til dere ønskes av Siri:-)