mandag 28. april 2014

RUSTfarging av stoffer - spennende og morsomt

Ute i naturen fant jeg noen rustne gjenstander som jeg tok i bruk på min måte. På toppen her ser dere et stoff som har ligget sammen med rustent bølgeblekk. Denne tok fin farge. Etter fire dager var stoffet fortsatt vått og er nok derfor det var blitt så mye farge også. Oppå posen hadde jeg lagt flere stener slik at det skulle få litt tyngde og det har nok hjulpet i å få flott farge det også. Viktig av stoffet har god kontakt med de rustne gjenstandene.

 Dette stoffet lå rundt en rusten fjærmadrass. Dette stoffet var tørket og derfor noe svakere farge på dette men noen ringer har det da blitt.

Skyllet stoffet flere ganger før jeg la det i vaskemaskinen og det er nok nødvendig for å få vekk noe av rust og møkk som har blitt.

Kjørte det så i vaskemaskinen og her er resultatet. Dette stoffet ble litt morsomt - der de mørkeste ringene er var nok der det var våtest lengst. Videre kommer hvite rundinger og dette stoffet var helt tørt når jeg var i skogen og skulle hente det. En slags motsatt effekt siden stoffet rundt rundingene har tatt litt farge og rundingene er hvite.

Her ser dere stoffbiten som lå sammen med bølgeblekk. Her ser man tydelig mønster av rillene og noen steder er det veldig sterk farge mens andre steder er det helt hvitt.

Denne biten har ikke tatt mye farge. Denne la jeg bare i en pose og surret det rundt rust gjenstander. Det fungerte ikke like bra. Kanskje det blir videre farging på denne.......

Oppskrift på rustfarging:
1 del eddik
2 deler vann
stoff
rustgjenstander

Bland vann og eddik og legg stoffet i. Bland stoff og rustgjenstander. Surr gjerne glad pack rundt dette og legg i en tett plastpose, da holder fuktigheten seg og du oppnår best resultat. Prøv da vel - det er veldig spennende. Lykke til.

Ha en fin dag :-)

10 kommentarer:

Hilde Quilt sa...

Så masse spennende stoff du har laget. Moror å se resultate. Nå må jeg følge med for å se hva du bruker stoffene til.
Ha en flott uke.

Pia sa...

Neiguuuu så smart du er :-)!!!
Det ble jo rååååstilig!!!

LAPPETUSSA sa...

du slutter ikke å overraske du;) Knallfint:) Men nå er jeg spent på fortsettelsen;)

Randi Tangen sa...

Det vart jo tøft, men blir ikke stoffet veldig skørt(tynt) der det er rustfarget? Artig å følge med på dette :)

Ann Jorunn sa...

Stilig! Plutselig ble rust noe helt annet enn irriterende :)

Elisabeth Solum sa...

Du og du .... :))))) Så mye du finner på! :D Spennende teknikk! Blir gøy å se hva du lager av stoffene!
Ha en fin dag!
Klem Lisa

syglad sa...

Kjempemorro Tone, dette skal jeg jammen meg prøve på en gang. Ble bare så inspirert at jeg snarest må ut å lete etterrust.. hehe
Ha en fin kveld :)

Solveig sa...

Dette så virkelig spennende ut. Og så tøft da! Takk for ideen, dette må prøves en dag :o)

Lise sa...

Så tøft! Jeg har lurt pådet der med farging med rust, men ikke visst hvordan eller om stoffet skulle for- eller etterbehandles på noen måte. Kanskje det var dette som skulle til for at det blir mer enn en tanke :-)

Lise sa...

Dette ble veldig bra! Jeg har drevet litt med rustfarging tidligere. FArgene holder seg bra over tid, men stoffet blir litt "skjørt" etter hvert - rustingen fortsetter nok. Ting som ikke skal vaskes er nok tingen å bruke slike stoffer på. Gleder meg til å se hva du lager av dine....!