søndag 29. mai 2011

Vinhøna og egget

Denne høna må ha hatt litt av en jobb - tenk hele 2 egg. Er vel kanskje slik med disse frittgående hønene nå for tiden. Ikke rart den har blitt så slunken og tom......... Ser ut som den trenger en liten høneblund, men.......
Hanefar kommer bort og forstyrrer. Hanefar synes høna hadde laget noen rare lyder og måtte ta seg en tur for å sjekke opp høna. Sjekke at alt sto bra til og forsikre seg om at høna ikke hadde anstrengt seg for mye. Etter en stund slo han seg til ro med at alt var bra med høna med de 2 eggene.
Hønemor studerte eggene nøye og stusset......... Et egg i vanlig størrelse - men hva med det lille egget? Dette var ikke lett for hønemor og forstå. Går dette egentlig ann? Men hun slo seg til ro - må være en gullhøne dette :-)
50 gr veier det største egget og hele 15 gr veier det minste egget. Det minste ligger her ved siden av en liten fyrstikkeske - helt utrolig. Et søtt lite egg :-)

((Eggene er egentlig sponset av "hønene" på Jernbanemuseet :-) ))
Ha en god søndag.

11 kommentarer:

Trines hobby sa...

Hei ! Nå har jeg hatt en herlig tur gjennom bloggen din, du finner på mye kreativt! Dette var første besøk hos deg, men absolutt ikke siste!Ha en fin søndaag.

Siri sa...

Hei Tone. Morsomt! Det var ei kul høne! Mye jobb med den, vel? Fortsatt god helg. Klem Siri:-)

Solveig sa...

Dette er nå vel være beviset på at høna kom først!!??..det lille egget må være det første,det som kommer etter høna...kladden....;o)
Morsomme høner iallefall!!

Flittige hender sa...

Så morsomt. Det var ei herlig høne.
Ha en fin søndag :0)

Lindas hobbyhjørne sa...

Hehe... Trodde nesten ho hadde lagt et gullegg også ;))Morsom historie :)
Ha en fin dag, klem.

Annemariesquilt sa...

Flott høne ;-)

Anne Line sa...

Hei.
Kan jeg spørre deg etter hvor du får tak i dette mønsteret til denne vinhøna?
Jeg har lett i mange butikker etter nettopp dette mønsteret men det er ingen som har.
De har bare mønster av ei vinhøne som er trekantet, men denne er absolutt mye mye finere.
Herlig bilde med høna og eggene:)

Ulla-Bella sa...

Haha, flott par du har der:) Både egga og hane/høne:)

Amy sa...

Hei på deg Tone! Høne er kjempe søt, skulle så gjerne ønske at jeg kunne sy. Har noen på arbeid som sier de kan hjelpe meg og mulig jeg tar dem opp på det...har hatt sy maskin siden jul for to år siden...men kun brukt det en gang med hjelp! Har ikke peiling hvor jeg skulle begynne!

Ja, vi er meget heldig vi som har vakre Mjøsa rundt oss! Du må gjerne si ifra om du trenger hjelp med oversettelse av den oppskriften...jeg vet jeg sa jeg skulle kanskje begynne med Norsk på bloggen min (både Norsk og Engelsk) men uff...tro ikke jeg er flink nok til Norsk...??? Men du er i hvertfall flink å skrive Engelsk! Ha en super flott kveld!!!
Amy hos Eventyrhus :-))

Anonym sa...

flott blogg du har, mye fint du lager her. Har et håpefullt ønske om å få kjøpe mønsteret av vinhøna av deg, fantastisk fin utgave av den. Med hilsen en som ønsker å få til noe lignende: Birgitte birgitteaaro@hotmail.com

Anonym sa...

Ønsker meg veldig dette mønsteret. Kan jeg få kjøpe det av deg? Kan vippse deg penger...
Alice.nilsen@live.no