fredag 3. august 2012

En bolle av sytråd

Her ser dere bollen som er laget av 44108 brodersting + noen zikk zakk sømmer :-)

 Dette var et morsomt prosjekt. Etter å ha brodert alle delene sydde jeg de sammen med zikk zakk søm. På bilde over er plasten fortsatt i delene og den står stivt og greit. Jeg tok og vasket "bollen" slik at den forsvinnende plasten skulle gå vekk - lot noe sitte igjen slik at det skulle bli litt stivt likevel.
 
 Og heldige meg fant en bolle som var samme størrelse slik at jeg kunne legge den oppi til tørk i håp om å få en grei fasong etter tørk.
 

Den passer jo godt som innlegg/pynt til denne bollen. Den pynter jo opp littegrann.

Eller som en enkeltstående bolle til pynt. Hvis jeg skulle ønske den stivere kan jeg sikkert bruke noe stivespray.......... Kanskje jeg kan få en jevnere bolle om jeg vasker delene før jeg syr de sammen. Da kan jeg feste de til ei plate slik at de blir helt flate og fine.

8 kommentarer:

Squirrels do Sew sa...

Det är svårt med Lace skålar när det vattenlösliga är borta blir de formlösa. Prova att brodera på organza nästa gång då blir det lite mer styrsel på den
Lotta

Askepott sa...

Så spennende prosjekt du har gått i gang med - morsomt å se resultatet. :-) Jeg trodde kanskje det skulle bli en lampeskjerm. Alltid moro å prøve noe nytt. Ha ei krativ og fin helg!

Nina Lise@Mrs Moen sa...

Det ble jo en blomst, så lekker den ble! Jeg likte at bladene var bittelitt ruglete:)

Katrine sa...

Den ble kjempefin :)

Lisa sa...

Oi, du er ikke snau .. :) Den ble nydelig! :)
Klem Lisa

Lise sa...

Så fin bollen din ble!
Har du brukt "Bio-tex KRØLLFRI Appretur og stivelse" noen gang? Det er et pulver du blander ut i vann og så bløtlegger det du skal stive i dette vannet. Du bestemmer hvor mye stiving du vil ha med mengden pulver. Det fungerer veldig bra synes jeg. Jeg pleier å kjøpe det på Spar. (Pleier er vel å ta i. Jeg har en boks i en "evighet")Jeg tror dette vil være enda bedre enn spray til å stive bollen med!

Torild sa...

Den ble jo morsom da Tone.
Du kan gjerne få noe tyll av meg.For å prøve å legge inn i neste prosjekt.Koselig med besøk av deg på hytta til Breit i går.

Bibbi sa...

Vilket tålamodskrävande jobb... visserligen är det maskinen som syr men man måste ju ändå kolla!!
Fin blev den... skulle kunna bli en fin som lampa på vägg eller i tak!
Tack för att du tittar in hos mig!
Kram