mandag 20. mars 2017

Linjalfot og rett linjal

Dette er min første prøve med ny linjal fot og rett linjal. Dette gjør det utrolig enkelt å få rette streker og riktig avstand uten å merke opp noe før quiltinga. Blir helt gira av å quilte og koser meg masse.....

Her er annenhver stort mellomrom og lite mellomrom mellom stripesettet.

Måtte prøve helt tette striper. Etterhvert gikk dette også, må bare passe på å holde linjalen godt nok. Dette er bare øvelse som gjør dette enklere etter hvert.

Her har jeg brede striper. Inni stripene måtte jeg frihåndsquilte noen buer. Dette er bare sååååå gøy. Gleder meg til mere utprøving etterhvert.

Her ser dere den nye linjalen og den nye linjal foten til symaskina. Dette gjør det veldig enkelt å frihåndsquilte rette streker. Foten er ekstra høy og linjalen har ekstra tykkelse.

Her har jeg på ekstra lys til symaskinen som jeg har kjøpt her. Det er stor forskjell med og uten lys og dette avlaster øynene mine. Bare se bildet over hvor jeg ikke har på det ekstra lyset.

3 kommentarer:

Randi Tangen sa...

ser komplisert ut! Fint med hjelpemidler for frihåndsquilting i rette linjer er vanskelig , sjøl om en har tegne opp og :)

Dortesjs sa...

tak for dit besøg hos min. ser fin ud din blog og mange lækre ting du laver ;O)

Radka sa...

I like the light, I will have to get one, it must help a lot.
I would like to to do more machine quilting, so I am interested in your exercise :-)
xx