torsdag 16. mars 2017

Avisartikkel lokalt om søstre for søstre toalettmapper

Syr toalettmapper fylt med omsorg

Flotte mapper: Kari (f.v.), Eli Berit, Guri, Tone (meg selv), Edel og Eva viser frem et utvalg av alle toalettmappene som er sydd

Syglade damer i Hamar, Vang og Brumunddal har sydd 100 toalettmapper som de vil forære «søstre» på krisesenteret i Hamar.

Barnemappe: Det er også sydd mange fine mapper for barn

«Søstre for søstre» heter denne vennlige aksjonen som startet i Sande i Sunnfjord for to år siden. Eieren av Desirees lappeteknikk ville gjøre noe for de 2.000 kvinner, barn og menn som hvert år søker tilflukt på krisesentre. I løpet av disse to årene har det strømmet inn med toalettmapper som blir fylt med det aller nødvendigste, og kanskje noe ekstra til barna.
– Jeg fikk høre om denne aksjonen og fikk vite at det ikke var sydd toalettmapper til krisesenteret i Hamar. Det syntes jeg vi skulle gjøre noe med, og de andre var enige. Da var det bare å sette i gang, sier Guri i Vang hobby- og husflidslag. Derfra har 16 av damene sydd mapper. Guri har alene sydd 30! Yngste deltaker er bare 14 år. Hun hørte om aksjonen og ville gjerne være med.
– Det er spesielt morsomt at det er et konkret og lokalt tiltak, sier Eli Berit.
Noen av medlemmene i Vang hobby- og husflidslag, er også med i Hamar Quilten og dermed var også 15 medlemmer derfra med. I tillegg har de fått med fem syglade damer i Brumunddal. Totalt regner de med å kunne overlevere 100 toalettmapper med innhold til krisesenteret. De har søkt og fått støtte til å fylle mappene fra Hamar sanitetsforening og fra Trønderlaget i Hamar. Det er også gitt støtte fra flere Lions-lag.

Gleder meg til overrekkelsen som skal skje 22 mars. Koselig at det kom i lokalavisa i dag da.

2 kommentarer:

Randi Tangen sa...

Dere har gjort en kjempejobb !! Flotte .

Bodil sa...

Kjempeflott og nyttig arbeid!