onsdag 18. mai 2011

Maleteknikker på stoff

I går var det medlemsmøte i husflidslaget. Temaet denne gang var teknikker i maling og trykking på stoffer med Randi fra Tangen.

Det var en utrolig inspirerende kveld og mange av medlemmene hadde det travelt med å leke seg med stoffer og maling. Her kunne vi velge og vrake i maling og teknikker og vi ble inspirert av mange flotte modeller.

Jeg valgte og starte med en katt. Jeg tegnet opp på frysepapir og klippet ut. Strøk så det til stoffet og tok fatt med svamp og maling. Under ser dere både med og uten frysepapiret. Resultatet ble jeg veldig fornøyd med - og hjertestoffet ble jo kjempelekkert. Gleder meg til den dag jeg tar fatt på dette og lager et bilde ut av det :-)

Etterpå tok jeg fatt på noen glassplater som jeg hadde masse maling utover. La to glassplater mot hverandre - tok de så fra hverandre og trykket de på stoffet. Her ser dere mine flotte kreasjoner - som kanskje blir i et og samme prosjekt en gang..... Dette var utrolig gøy - og man får jo så flotte motiver ut av noe så enkelt.

De to første motivene her er også glassplate teknikken - men jeg har bare laget mønster i restene av malingen så jeg fikk brukt opp det også. Det med blomstene på malte jeg på en glassplate og trykte over. Mønsteret tegnet jeg med en ørepinne - enkle redskaper som er tatt i bruk her. Når jeg ser på bildet her - ser jeg jo at mønsteret på biten ved siden av blomsten kunne blitt en flott ramme :-)

En stor takk til Randi for en fantastisk flott og inspirerende kveld :-)

8 kommentarer:

Solveig Bloch sa...

Oi, dette så aldeles spennende ut. Og så kreativt!! katta di likte jeg spesielt godt ;o)

hobbyvenn sa...

Så spennende å male sitte eget stoff! Og flott ble det jo også. God helg.

Siri sa...

Guri malla, så stilig, da. Du har fått stofftrykkdilla, skjønner jeg. Ha en fortsatt god helg. Hilsen Siri:-)

Anonym sa...

Hei.Det var kjempe fint.Koselig.Har aldrig prøvd trykk bare prøvde med skinnfell trykkene mine.Ganske bra.Brukt en del stofftusjer på mine bider.Ønsker deg og dine en riktig fin 17 Mai.Klem fra Bodil.

Ulla-Bella sa...

Så flotte teknikker dere lærte. Med dette har du jo mange muligheter til å lage flotte effekter:)

Elisabeth Solum sa...

Kjempeflotte stofftrykk! Inspirerende!
Ha en god 17. mai! :)
Klem fra meg

Kjersti M sa...

Oi - dette så spennede ut. Også så mange flotte motiver du har laget.
Blir personlig preg på det man lager av disse.

RandiT sa...

Så fine trykk og blir spennende å se hva som blir utav dette👍🏻