fredag 13. april 2012

Enkelt mønster på boktrekk

Med noen enkle bilder viser jeg hvordan jeg har laget boktrekket til kokeboken på forrige innlegg. Ytterstoffet kan man jo dekorere etter smak og hva slags tema ev. boka har - bruk fantasien og kos deg.

Jeg tar mål av permen/boka og legger til 2 - 2,5 cm i lengden på begge sider. Over og under legger jeg til 1,5 cm.

Starter først med et stykke vatt. Mønsteret tegnet min datter når hun gikk på barneskolen, koselig og bruke det :-) Trykk på bildet så ser dere bedre.

Legge ytterstoffet oppå vatten - quilt og dekorer etter eget ønske.

Planlegg sidestykkene ut fra størrelsen på perm/bok, disse er sydd uten vatt. Brett stoffet dobbelt, quilt og tilpass størrelse til hver enkelt bok. Her kan man lage lommer om ønskelig. Del da den ene siden på midten, legge lommen inni sømmen mot midten. Mindre lommer kan syes på etter quilting om ønskelig. Til mindre bøker quilter jeg ikke sidestykkene.

Bakstykke/rygg lages i passe størrelse. Det en må passe på er at målene går godt utover hvert sidestykke slik at det blir pent. Se bildene nedenunder.

Ved sammensying legger man først:
- vatt
- forstykke med retta opp
- sidestykker med retta ned - pass ev. på at lommen legges mot forsiden av boktrekket om du ønsker lommen på innsiden av forsiden. Dvs. lomme mot den dekorerte siden
- bakstykke/rygg med retta ned
Kanskje litt vanskelig og se ut av bildet i og med at alt er i samme stoff.

Nål og sy sammen hele veien rundt.

Klipp hjørnene før du vrenger. Nå har du åpning til å vrenge på siden av ryggstykket hvor det ikke er noen søm. Vreng og stryk godt i sømmene.

Da er det bare og ha permen/boka inni trekket.

Og du får et flott resultat. Jo-Jo'ene og knappene ble sydd på i etterkant men kunne godt ha gjordt det tidligere. Ikke alt som er like godt planlagt - ideène blir til mens man syr.

Håper dette er en grei beskrivelse. Om dere har lyst til å prøve å sy og lurer på noe så er det bare og ta kontakt. Lykke til og god helg :-)

6 kommentarer:

LAPPETUSSA sa...

Dette så greit ut, men har ikke prøvd. Tenkte "trinn for trinn" mens jeg leste fremgangsmåten. Kjempefint at du ville dele denne med oss andre;) God helg til deg også;) Klem....

Angelikas quilts and knits sa...

Rigtig god ide ! Tak for mønstret og tillykke med det fine resultat :-)

Moia sa...

Kjempeflott boktrekk, broderi av muffins passset perfekt på fremsiden.
God helg. Klemz fra Ann-Margret

Edny sine puslerier sa...

Tusen takk for grei forklaring;) Dette trekket er veldig fint;)

Katrine E. sa...

Tuuuusen takk ! Du er supersnill og kjempeflink :D klem

Unknown sa...

Hei, flott permomslag. Har også laga mønster på dette, og det finns i 4H heftet Kreativ saum, som kom ut dette året. Mvh Liv