tirsdag 8. april 2014

Miks med paintstiks, broderi og trapunto

Her er blokken jeg laget med paintstiks. Har festet den i broderi rammen på symaskina.

Brukte fotoscanneren på symaskinen her. Dere ser da bildet under selve broderiet på skjermen. Disse passet jo ikke helt sammen så jeg måtte prøve meg litt fram.

Her ser det ut som det skal gå ganske bra - broderiet er plassert nesten i kanten av maleriet.

Satte i gang broderiet og her ser dere resultatet. Ikke det verste, men ikke helt bra etter min smak.....

Ser ut til at det er ganske bra noen steder da.

Mens andre steder ser det ikke bra ut........ Hvorfor det blir slik kan være flere grunner til. Når jeg har klippet alle delene fra hverandre og så strøket dette på et stoff - kan det ha forskjøvet seg, krympet el annet.... Ikke vet jeg. Har ganske luftig vatt under her - det kan jo kanskje gjøre litt det også. Men litt snodig er det jo når det blir så bra et sted og helt feil et annet sted - har blitt en forskyvning her. Ikke vet jeg om utskriften av broderiet er akkurat som broderiet blir brodert heller. Bra så lenge man lærer så får man prøve andre ting senere og håpe at det går bedre da.

Siden jeg ikke ble helt fornøyd med prøveprosjektet over her så satte jeg i gang og brodere en ny blokk. Denne trapunto blokken er noe forminsket fra den originale blokken. Her har jeg brukt flerfarget quiltetråd å brodere med - sømmen kom godt fram da.

Her er baksiden av blokken. Hadde litt tykk vatt under når jeg broderte. Her har jeg klippet bort det meste av vatten. Det er bare vatt under feltene hvor broderingen er tettest. Dette skal bli midten på en round robin som vi starter med i Hamar quilten i kveld. Skal bli spennende å se flere av startblokkene - blir et prosjekt som kommer til gå noen runder rundt til andre - gleder meg. Dette er min første trapunto blokk også - skal bli gøy når jeg får den tilbake og skal frihåndsquilte den. Da vil de feltene med ekstra vatt under stå mer opp og bli fremhevet. Sender også med litt av det lyse stoffet som kan gå igjen flere steder i arbeidet.

Trapunto blokker.

3 kommentarer:

hobbyvenn sa...

Hjelpe meg så avansert du jobber! Er det noe du ikke kan i det hele tatt? Snakk om å utnytte potensialet i maskinene sine... Imponert!

LAPPETUSSA sa...

Du fornekter deg ikke du.... Skjønner ikke hvor du tar alt ifra heller... Men at du er dyktig er det fortsatt ingen tvil om:) klem

Elisabeth Solum sa...

Fascinerende! :)
Ha en god dag!
Klem Lisa