lørdag 29. mars 2014

Hønene ble til grytekluter

Laget stitchery broderi av denne høna i PE-desing next tidligere som dere kan se her. Nå har broderiene blitt til grytekluter og det passer jo flott nå til påske og kjøkkenet har innslag av blått så da passet disse perfekt.

Rundt hønene quiltet jeg ministipling - synes da at hønene kom bedre frem med det.

Utrolig skuffet ble jeg når det krympet slik etter dampstryking - det boblet seg opp liksom. Må nok sy i konturene av høna så midtstykke ikke stikker slik opp.......

Til og med mellom pyntesømmen krympet det :-P Det må være termovatten som er skyld i dette. Noen som har opplevd det samme som meg? Utrolig skuffende når jeg har lagt så mye arbeid i disse. Men fra den positive siden så må det jo bli ny lærdom. Må nok teste ut vatten og finne grunnen til dette.

7 kommentarer:

Timotei sa...

Så fine grytekluter med koselig stitcherymotiv! Skikkelig ergerlig at det krympet sånn. Jeg har aldri prøvd termovatt, så jeg vet ikke om det er det som er årsaken. Håper du får svar fra noen andre. Kanskje vatten må vaskes før man syr av den?

tidsfordriv sa...

Fine grytekluter. Etter å ha erfart det samme som deg, har jeg vasket termovatten før bruk. Den krymper utrolig mye. Husker ikke hvor mange prosent. Men den er jo veldig god i grytekluter.

Oddbjørg sa...

Gryteklutene ble veldig fine! Men termovatten krymper mye, så jeg har alltid vaska den før bruk.

Hellen Sigurbjörg sa...

Nydelige grytelapper! Jeg er veldig glad i redwork og bluework, men ikke like interessert å gjøre det for hånd. Derfor prøvet jeg å sy med triplet stitch i min Pfaff QE4, synes det er artig på den måten. Kan godt tenke meg å sy mer nå i denne stilen. Men du er heldig med en fin broderimaskin! Hvilken type har du?

hobbyvenn sa...

Kjempefine grytekluter. Synd de krympet..

Kort og Søm sa...

Så synd at det krympet.
De var utrolig fine med det broderiet på :)

Anonym sa...

Så fine grytekluter og så forbasket ergelig at de krympet ;-( Så mye arbeid som ble litt ødelagt..